12.3.14

Stronger

Hello buddies...

Mari share macam mana nak manage hidup:

Pelajaran 1: Jangan sebok hal yg tak de kene mengena dengan hidup kau

Its just kau nampak a couple fight kat tepi jalan for a reason yg kau tak tau, perlu ke kau nak sebok-sebok pikir ape kesudahan relation diorang... So tak perlu pikir... Tak de kena mengena dgn hidup kau... Tak payah kerut dahi...

Pelajaran 2: Buat muka tak paham

Tak rugi bila ada "orang kurang otak" duk pangkah-pangkah kau tapi kau buat muka selamba je... Ambik pendekatan macam tak dengar apa-apa... Biasala... Ayam kalau kokok, dia tak kokok sampai petang... Sampai masa kering tekaknya, air longkak juga dicari pelepas dahaga... Relaks... Jangan kalut nak membalas... Main tain cool persona... Last-last yang kurang otak tu akan psyco sendiri...

3. Respect gain respect

Hmmm... Respect ni jangan tunggu... Tapi kita kna buat dulu... Respect other!

4. Bagi je

Sesekali, bila dah buat muka tak paham pun masih mcm tu jugak... Dah respect pun macam tu jugak. Apa kata bagi je... Bahahaha... Baru dia tau... Bukan ape, pengajaran... Tapi biasanya, bila dah bagi ni, sure dia tak buat lagi...

P/S: aku x tahu apa nak tulis sebenarnya... Hahahahaha

5 comments:

  1. Aku setuju dengan kau.

    Lama gila nak tunggu entry kau. Tertunggu tunggu aku. :3

    ReplyDelete
  2. setelah lama menyepi ... akhirnya ada entry yg buat QV mengangguk .

    ReplyDelete