1.10.13

Jadual Blogwalk

Since tajuk entry adalah berkaitan perihal 'jadual' maka ilustrasi pun perlu lah mengikot tema. Pic ni yang aku rase terpaling sesuai la sangat. Jangan terpengaruh sangat. Sekadar gambar yang menghias entry (jangan ade yang berani cakap, gaya aku macam Patrick!)

Seantero dunia dah tau betapa blog suam suku ni punyai bloglistnya yang terdiri dari blog-blog yang awesome... Banyak jugak tu. Sebab semua sedap-sedap belaka. Cuba check. Blog korang duk dalam list yang mana satu. 

Ade "SENTUHAN MEMOIR"
Ade "AKU SUKA BACA MEREKA
Ade "BLOG PENUH INFO
dan tak lain tak bukan...
"RAKAN2 DI GERILA PENULISAN KREATIF"   

Untuk aku capai semua blog yang ada dalam bloglist ni dalam masa satu hari, amatlah sukar memandangkan banyak komitmen-komitmen lain yang perlu diuruskan. Maka, oleh hal yang demikian, aku dengan selambe je akan me"manage" atau dalam bahasa simplenya menyusun-aturkan kunjungan aku ke blog korang, mengikut jadual blogwalk yang aku dah set ni....

Korang update lah sebanyak mana pun. Insyaallah, aku akan go through satu persatu start dari entry korang yang terbaru sampai lah entry korang yang paling last aku baca... Amacam okey tak? Okey ke, tak okey ke, aku dengan jayanya nak proceed jugak dengan planning aku ni. So amacam okey?

   
Okey memandangkan semua dah setuju... Kire macam ni la...

Selasa:
"SENTUHAN MEMOIR"

Rabu:
"AKU SUKA BACA MEREKA"

Khamis: 
 "BLOG PENUH INFO

Jumaat: 
"RAKAN2 DI GERILA PENULISAN KREATIF" 

Macam tu la lebih kurang... Insya Allah... Aku cuba untuk tidak menghampakan korang semua... Tapi aku tak nak la terlalu straight sangat ikut jadual ni... Cuma sebagai guideline je... Please ye... Ade cadangan lain? 
Aku okey je... 

Bila jadual ni nak berkuat kuasa?
Tunggu pekeliling keluar dulu la... (ikut suka ati aku... hehehehe)

62 comments:

  1. Bersungguh2 kau berblog Sam..baguslah..Aku jenis ikut suka hati aku je...Hahaha, tapi dalam bloglist tu InsyaAllah memang aku akan melawat, lambat atau cepat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm.. Korang2 yg ade dlm bloglist ni la yg bagi blog hidup segan mati tak mau ni nampak berseri... Kunjung ttp kunjung kan.. Cepat or lambat je...

      Delete
    2. samalah syida. sy pun lawat ikut sempat. tp insyaAllah lawat..

      Delete
    3. Nani selalu busy buat wiring...

      Delete
  2. Saya pun sebenarnya sedang memikirkan perkara yang sama. Sehingga terfikir nak buat list blog mana dan berapa blog yang wajib diterjah. Kalau sehari dapat terjah 15 kira dah baguslah tu. Bukan tak mau terjah semua tapi masa amat tak mengizinkan. Sam, jangan lupa ziarah blog saya sama :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog kak lyn antara blog cool yg seronok sy bace... Sempoi2 n x berat.. Insya Allah... Kunjungan kak lyn pasti sy balas... Ni dah on the way dah ni..

      Delete
  3. Replies
    1. Betul tu en lelaki... Hanya lelaki yg paham hati lelaki kan.. Kui kui kui...

      Delete
  4. saya cuma dapat bukak waktu malam, atau rehat je, kekadang curi-curi komen gak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm... Cuba utk x beralasan sibuk or tak de masa... Kna pandai curi2 masa la ye dok...

      Delete
  5. owh... ankel mmg jarang bw... apdet pun makin malas... kuikuikui
    cuba nak rajin2kan diri bw ni...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah ankel... Tak baik mcm tu tau... Tak cool namanya malas2 ni.. Hihi

      Delete
  6. Wah siap ada jadual lagi ni... Bagus-bagus.. Happy blogging and blogwalking.. Jangan lupa tau singgah di blog puteriairyn.blogspot.com.. :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm.. Sure singgah punya... Jgn risau.. Pi update blog tu... Nak terjah ni..

      Delete
  7. Replies
    1. Yey.. Follower baru... Tq mensupport...

      Delete
  8. Replies
    1. Sekeh la... Sekeh pun tak tau.. Kna try secara manual.. Hahah

      Delete
    2. oo ye ke? tapi bukan Jawa kan?

      Delete
    3. Hhehe.. Even though my mum is javanese.. I dont event master that 'kok kok kok' slanga.. Hehehe

      Delete
    4. no, I mean jotos tu bukan bahasa Jawa kan?

      on your side only your mum is Javanese. mine, both of my parents are Javanese, yet I don't really fluent in it. such a pity isn't it?

      Delete
    5. Yup.. This one i know.. It sounds like european so much... "west mangan url wrong???".. hahaha..

      Delete
    6. oh gosh, that is soo cute. kerungu neh wes arek podo, maksud teh adoh bangeti. hahaha

      Delete
    7. Glupppp... Haaa sudahhh.. Ape mende tu...

      Delete
    8. bunyi nya dah nak sama, maksud nya jauh sangat berbeza.

      teruknya Jawa kau? hahahah

      Delete
    9. wohh.. dah lama tak dengar ayat tu. hahaha

      Delete
  9. ermmm maintain jgn x maintain ok!

    ReplyDelete
  10. rajin gak la nak bw wlupun curi2 je tp.. nak tinggalkan jejak tu jarang sekali.. kuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wehh kena.. Penat kawan2 tulis n kerah idea.. Mesti mau support..

      Delete
  11. mana saya? takde dalam schedule ek?

    *lari nangis bawah meja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gB, lari bawah meja? muat ke?


      hehehe

      Delete
    2. CB: amboi.. Kita ni peminat setia tulisan CB tau. Wajib la masuk schedule..

      Delete
    3. Tata: GB bukan je bawah meja, dlm laci pun muat... Haha..

      Delete
    4. dalam laci pun muat? anak patung ke apa? hahaha

      Delete
    5. Aku gurau je tata oiii.. Heheh.. Menggambarkan yg GB tu kecik je kott...

      Delete
    6. aku tahu kau gurau, tapi macam kelakar bila kau kata muat dalam laci. tu aku imagine dia tu anak patung je. hahaha.

      Delete
    7. gB, kalau betul kau tersedak, sorry eh. kitorang cerita pasal kau. hahaha

      Delete
  12. Pergh... ada jadual lak nak blogwalking. Aku akan blogwalking kat memana blog yang komen kat entri aku ataupun blog3 yg aku suka baca, Oh n then, kenapa blog aku diletakkan di 'sentuhan memoir'?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la.. Org blogwalk kite.. Kite blogwalk balik... Pasal apa blog kau duk kat sentuhan memoir? Sbb gaya penulisannya yg ala-ala puitis, datang dari hati.. Mcm baca cerpen la.. Ada nilai-nilai seni penulisan di dalam nya... Itu pasal la..

      Delete
    2. menarik. terima kasih jumpa blog aku. :)

      -reenapple-

      Delete
  13. salam sam...
    wah.....ini orang banyak sistematik...
    bagus2...hehehe...bloggers terbaik nie...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eleh nak ayat la tue.. Hihi.. Tak de la sistematik sgt... Kadang tu x ikut pon... Hehe.. Tq komen..

      Delete
  14. wow... bagusnya ada jadual...

    tp okey la kalo follower nye ramai :)

    good luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sam follower x ramai.. X sampai ribu riban pun... Tq ye komen...

      Delete
  15. first time singgah blog ni.
    terjumpa blog tuan thru comment di blog konspitulis.

    first impression : kena selalu jengah entri blog ni. 'berisi'.

    salam kenal dari blogger picisan,
    Nurul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. salam kenal jugak.. maaf lambat membalas komen... baru ke blog kamu... pun berisi jugak... teruskan menulis as kita percaya menulis tu terapi... hmm...

      Delete
  16. Br juga nk menyalur dan menyelusuri minda2 kreatif.. Will be back

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. harap kamu pun kreatif.. otw ke sana... tunggu...

      Delete
  17. wah!! bagus...pelbagai kategori..terima kasih, masuk juga dalam list ni.

    ReplyDelete