12.9.13

Carbonated Drinks... Katakan Tidak!

Dalam bayak-banyak Coca Cola yang disearch di carian Google, gambar ni terpaling terbestest...
Assalamualaikum Buddies. Wah ramainya yang rindu aku. Aku tau. Walaupun rindu tu tak terucap dan terungkap. Aku tau korang rindu aku. Maaf la. Sibuk gile seyy (apasal bercakap ala-ala Singapore yang dah out Pesta Bola Merdeka... Kui kui kui) 

Baik Coke.. Pepsi.. Mirinda.. Dan seangkatan dengannya. Aku telah membuat keputusan untuk band minuman berkarbonat ni dari mencecah anak dara sunti aku. Eh silap! Dari mencecah anak tekak aku. Sebagai seorang yang aktif bersukan... Carbonated Drinks ternyata merampas badan aku sekelip mata. 

Penangannya begitu dahsyat. Selang beberapa jam selepas meminum Coke tempohari, habis "berat" jadinya. (Mungkin orang-orang sukan faham istilah "berat" tu). Rasa macam hilang kesan workout atau bersenam selama ni. Dushhh!!! Punah.. Musnah... Hancur... Berkecai.. (Cite nak poyo ye...)

Tapi... Jangan la serik nak ajak I makan-makan... Cuma I akan order air mineral la... Baik untuk kesihatan... Kurangkan manis dalam minuman... Tambahkan manis dalam senyuman dan kata-kata... Hahahahah.... 

Apa macam? Inilah yang dinamakann entry pemanas badan setelah 2 minggu lenyap. Maaf la.. Serious aku banyak hal.... Nanti kite cite... 

16 comments:

  1. yelah tu....Ha, lepas ni sirap, ke, oren ke, gula-gulapun tak boleh minum dan makan jugak. Kopi dengan teh pun jangan nak mengada-ngada

    ReplyDelete
  2. oppss.. dah terminum sarsi 2 hari lps... hahaha.. ingat taknak minum bergas2 ni.. tp terminum plak.. gara2 tertarik dgn air tu dlm peti ais 7e.. dahaga lorrr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. minum la cordial sarsi. senang aje buat nya, letak sikit cordial nya, yang lain tambah air. kita boleh maintain kemanisan ia ikut taste.

      Delete
    2. ala.. sesekali ape salahnya.. tapi, as seorang yg aktif bersenam, sy tak boleh.. hehehe...

      Delete
    3. kordial pun sedap.... letak soda pun layan... heheh.. soda??? oh tidakk..

      Delete
    4. ok, speaking of aiskrim soda, kan ada buah campur yang dalam tin tu kan, campur dengan aiskrim soda, campur ais. jadi la ia koktail.

      Delete
  3. Betul tu...Kurangkan manis dalam minuman & makanan... Tambahkan manis dalam senyuman dan kata-kata... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi bila kata-kata sudah manis.. jagan salah guna pula... dahsyattt....

      Delete
  4. aku stop minum air karbonat masa sekolah menengah, bila buat pemeriksaan gigi banyak plak yang terkumpul. lagi pun air nya manis sangat, kembang tekak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh.. bagus tu... bukan senang nak pantang ni.. kau pulak dah stop dari awal lagi.. bagus2..

      Delete
    2. mind set la bang kena kuat, hahaha. determination.

      Delete
  5. adesssssss... tp ein suke minum air nie!

    ReplyDelete
  6. kite pon jarang gak minum air gas, tapi kadang2 teringin betul

    ReplyDelete