13.8.13

Jom Preve


Aku perati, di jalan raya mahu pun di mana-mana semakin ramai orang guna Proton Preve. Sewaktu aku mula guna dulu, terfikir juga, "macam tak ramai je yang guna...". Tapi lama kelamaan sangkaan tu meleset.

Nah... Rakan-rakan sekerja pun dah ramai beralih kepada Proton Preve. Seronok rasanya. Ada gang. Sikit hari lagi boleh launch Kelab Preve UiTM Shah Alam la.

Kereta ni mampu milik. Sentuhan tempatan. Proud to be Malaysian. Apa tunggu lagi? Jom la... Boleh konvoi ramai2... Berbaloi-baloi....

28 comments:

  1. Saya pun minat preve jugak.. monthly bayar berapa yer??

    ReplyDelete
    Replies
    1. depand la... kalau kena gayanya 600 lebih x lari la... boleh....

      Delete
  2. ekhem. sila sila...

    saya setia dengan dak persona tuh lagi. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. persona pun mantap... buatan malaysia... terbaik punyaaa....

      Delete
  3. hai.. salam kenal,
    follower no.418
    done follow sini,
    jom follow teman yea =)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

    ReplyDelete
  4. AJ ni lesen pun takde...
    Hehehheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kot tak de lesen, guna road tax pun ok...

      Delete
  5. boleh blanje ein satu keta laa gini... hihi

    ReplyDelete
  6. Belanja??? Alamakkkkkk... Lariiiii... Hahah

    ReplyDelete
  7. berapa????? tengah survey kereta ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. 62000 to 72000.. Monthly dlm 680-750 la...

      Delete
  8. Ok ke kereta tu?? takde prob ker?? saya dulu pernah kerja dengan proton dealer.. tak larat nak dengar komplen. kadang2 keja abis dengan menjawab call customer jer.. tp preve ni tak sempat nak dengar komplen sebab dah berhenti keja. tp kereta2 lain.. especially saga.. macam2 komplen

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak komplen tak kustemer la suria.. tak gitu.. so far, tak dinafikan ade juga la masalah2 kecil yg berlaku.. antaranya masalah power window yg bunyik2... dan jugak masalah finishing dalaman yg tak berapa tahan.. tapi.. masalah tu sure dpt diatasi... sbb tu kereta2 baru ni diberi warranty selama 5 tahun.. selagi ade warrenty tu.. guna la sebijak mungkin...

      Delete
  9. Berdesup lah lepas ni Sam bawak. Hati-hati memandu di jalan raya Sam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tak de la berdesup... bawak selo-selo je.. utamakan keselamatan...

      Delete
    2. Preve pn nk kecoh. Poyo je lu. Kalo baca kt forum2, org buat bahan lawak je preve nih. Lu plk nk bangga bagai. BANGANG

      Delete
    3. hai datang lagi... nama BANGANG ke? ke nama ayah u BANGANG? Ke nama mom u BANGANG? Since I am not a figure dlm dunia blog ni, boleh la aku ckp, "go fuck urself"

      Delete
  10. hahahaha..dah baca dah...Ini budak baru belajar nak nulis kot sam..Bio je la dia. Takyah layan. Tapi kalau dia komen lagi, publish jelah, seronok gak baca. Mesti la kita nak bangga kereta buatan Malaysia, baru Patriotik. Takkan nak bangga keta dari Jepun pulak kot? Bukan kita lahir kat Jepun...Hahaha

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Nak seribu daya nad.. Hehehe.. Tapi kereta ni bahan gelak je. Hahaha

      Delete
  12. Ok dh jumpa dah si anon ni.. awak, biasanya org kata kalau dia dok mengomen lagu tu kebiasaannya org yang xdak duit. Tu pasai dia komen manyak.. hehehe,
    Preve, tengok jugak aritu. Tapi since aku belajar dan kerja dlm bidang automotif ni rasanya... okey, aku ngaku aku suka Suprima S. (Hehehe, tetiba je kan)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suprima pun terbaik juga.. eh.. tapi tak nak la cakap lebih.. kang nanti ade plak yg sentap..

      Delete