4.7.13

Meleleh Oh Meleleh

Jaga-jaga. Entry ni mengandungi tahap plagiat yang melampaui IPU merbahaya. Nasihat ibubapa serta orang dewasa adalah amat diperlukan untuk kanak-kanak di bawah umur 13 tahun yang belum berkhatan.

Hanya Aku - Hyper ACT

Bersama janji kau sentuh rasa percaya
Hangat dinginmu mengundang rindu kecewa
Hanya aku dihuni sepi rasa kasihmu

[*] Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
Hanya aku

Apakah mungkin berulang janji setia
Apa kan kekal ataupun menyambut duka
Dan dirimu di janji Sang Sempurna
Dan kecewa kini dipulih rasa kasihmu

Repeat [*]

Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
Hanya aku

Dingin rasa kasihmu
Bagai bintang bersemi
Rindu janji bicara
Kekal selamanya
Walau sekadar mimpi
Tak pernah ku peduli
Selamanya kan ku pasti merindui dirimu
Hanya aku

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/



Lagu Hanya Aku nyanyian kumpulan Hyper Act ni memang syok didengar. OST drama Teduhan Kasih yang glamer tu. Tapi aku tak follow drama tu. Pasal, time maghrib skang ni aku jarang menonton TV. Sempat la sesekali terjebak. Tu pun tak sengaja tengok. Aku dengar, drama tu meletop! Hmm.. Nanti la... Nonton online je kot bila lapang-lapang... Boleh shoot dari episod 1 sampai habis.

Balik kepada lagu ni. Aku rasa ni antara lagu yang terbagus sepanjang tahun ni. Melodi best. Kena pulak dengan lirik lagu yang punyai jalan ceritanya yang tersendiri. Ditambah pulak dengan vokal mantap bro vocalist kumpulan Hyper Act ni yang memang sedap didengar. Hmmm.. Meleleh.. Memang meleleh...

Komen aku pasal lirik. Dari segi penceritaan kisah lagu ni, kes gelojoh mengejar kesempurnaan la ni. Tapi sang pemuja masih sabar memuji, merindu dan menanti kalau masih ada harapan. Macam pungguk rindukan rembulan. Sadis la haii!  Yang dah ada depan mata ditinggal-tinggalkan. Tabur janji dan harapan palsu. Hmm. Tak elok macam tu. Kesempurnaan yang di cari tu entah menjanjikan bahagia entahkan tidak. Tak elok macam tu. Tu kelabu asap namanya. 

Kalau tengok clip video lagu ni, tengok la muka sedih tahap gaban wawa zenal tu. Melakonkan kisah gadis yang meroyan terkurung dalam mahligai beso tapi semacam tak bahagia. Hmm. Tapi apa nak buat, itu yang dipilih. Kesempurnaan kan... Tapi kan, Bro yang nyanyi tu buat muka relaks je macam tak de perasaan. Wawa Zenal plak yang lebih-lebih meroyannye... Heheheh....

So lagu ni aku tuju la buat awek-awek aku macam Ezan IdmaLulu Caldina, Sarah Mohd Saleh, Violet Sofia, Reena TanSuria serta scandel aku Boni Kacak
(Okeh muntah puas-puas sebelum masuk bulan Ramadhan ni. Nak jolok anak tekak masih dibolehkan ni... HEHEHE)
   

10 comments:

  1. Hahahha, kau mmg mamat tangkap leleh tgk kening pn aku dah tau dahhh. Yealaa macehhh laaa tuju lagu utk aku. Lagu tu mmg mantap poitt.meremang dengo.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala.. Tok sah la terharu sangat dpt lagu tu dari aku.. Mode lentok la tua.. Hikhikhik.. Kalau ko suke baguih le.. Nanti aku bagi lagi lagu.. Sekapal aku bagi.. Ko tunggu le kat tol seremban tuh...

      Delete
  2. Hahahahaha.. Tak pasal2 aku jadi sekandelisme ko ye. Hehehe. Tapi mmang lagu ni tangkap leleh pun. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. Ko jgn nak lepas tangan ye boni.. Anak dlm kandungan ni sape yg empunya.. Hahahaha.. Ko pun sama mcm sarah, dpt lagu pun nk lentok lebih2.. Weyy ini kaum sejenis tau.. Hahahahah..

      Delete
  3. terima kasih...ekeke

    lulu pun nonton TK ni kat online saja, sebab masa tayangan tu tak sesuai sangat. Memang mesti tengok sebab dah baca novelnya dah lama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan lulu.. Kalau tayang time 830 ke okey la kot.. Takn sesuai tayang maghrib2.. Motif nk tayang time maghrib... Tak patut la... Hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. hmm.. same la... semua org suke... best2!!

      Delete
  5. Uiks? Awh~... Sweetnyer... Hahaha. Tenkiu pakwe, tuju laju. ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru tuju lagu dah salah eje.. l.a.g.u... bukan l.a.j.u... hehehehe..

      Delete