19.7.13

Balik Kampung Membawa Teman


Assalamualaikum buddies. Now aku sudah berada di kampung. Felda Nitar 1, Mersing Johor. Gerak jam 2:00pm dan sampai jam 6:00. Balik kampung bertemankan virus selesema yang makin berat ni. Macam trend sekarang ni, rata-rata mengupdate berita tentang demam di bulan-bulan puasa ni. 

Kepada yang demam, especially selesema, yuk minum air kosong dengan banyaknya malam ni. Sebab esok, makin kerap kite ber"crot-cret-crot-cret", makin banyak badan kehilangan air. Hmmm. Elok la telan banyak-banyak limau atau buah oren. Kalau perlu, pergi klinik. Nanti doktor bagi pil selesema yang super sleepy bila ditelan tu..

Okeh la... Aku tak larat nak tulis panjang-panjang dalam keadaan hidung tersumbat dengan hingus ni. Nak blogwalk dan tidur... Bye.. Haccummmmm!!!!

****

Mari Baca... Fakta tentang

Info diperoleh dari PanduanPercuma.Info 

5 comments:

  1. semoga cepat sembuh bro....jgn jadikan alasan ponteng puasa tau... huhuhu

    ReplyDelete
  2. no ponteng ponteng puasa okeh.. haha.. rest banyak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ponteng pun... so far gigih nih.. makan ubat pun malam2... ape nak buat...

      Delete