9.10.12

Ngape Ek?


"Eh Fadil, aku dengar kau baru beli kapal selam?"
"Hak ah. Baru je beli"
"Wahhh... Mana? Apsal tak bawak mai? Bak la kunci kapal selam tu. Boleh aku cube, test, try..."
"Motip? Ko ni quality control ke?"
"Ler... Ape salahnye bagi member2 test... Eh, warna ape?"
"Putih"
"Ler apsal beli kapal selam warna putih? Kenapa tak tanya aku dulu... Kau pakai kapal selam warna putih nanti kalau kena kotor sikit, mudah nampak... Apsal x amik warna hitam... 
Baru smart... Putih tak boleh bla la... Mau seminggu sekali kena cuci... Fuh.. 
Kalau aku la, memang tak larat..."
"@@$#$#@"
"Weh... Brape harga?"
"Kenapa tanya?"
"Bulan-bulan bayar berapa?"
"Kenapa?"
"Berapa?"
"Ade la dalam 20K"
"Mak aihhh... Mahal gile... Kau beli kat mana?"
"Kedai menjual kapal selam la..."
"Ye la kat mana?"
"Kat Subang"
"Lerr apsal beli kat Subang... Aku ade kedai murah.. Harga 19.90K je..."
"Oooo ye ke? kat mana?"
"Kat kedai member aku kat Nilai..."
"Oooo... Nilai tu kat mana?"
"Kat Negeri 9"
"Oooooo... Mana dekat? Subang ngan Shah Alam atau Nilai ngan Shah Alam"
"Subang ngan Shah alam la.."
"Oooo.. Ingat kau tak tau tu... Masa ngan jarak pun kos kan?"
"Hak ah..."
"Kau ade 20K?"
"Tak de... Tak mampu..."
"19.90K? Mampu?"
"Tak mampu..."
"Kau minat kaler ape?"
"Hitam"
"Ade aku kesahhhh?!"
"Gluppppp... Heheheh"
"Kalau aku amik warna hitam, basuh setahun sekali. Kemudian beli di Nilai kat kedai kawan kau tu dan bayar 19.90K, pakai duit sapa?"
"Hehehe... Duit kau la..."
"So, tak salah la kalau aku kata yang kau ni seorang yang SUCK!"
"Glupppp..."

Moral nye... Bercakap memang senang... Kadang-kadang kite tak sedar bile kite bercakap tu, kite dah menceroboh masuk had sempadan privacy orang lain. Kadang-kadang kite tak sedar yang orang lain tak "hadap" nak dengar pandangan kite... Soal taste, bukan ke ikut kepuasan masing-masing...  HORMAT! Kepuasan untuk diri sendiri... Tapi dalam memberi pendapat, tak perlu nak syok sendiri sampai nak suruh orang lain bertindak ikut taste kite. Tu bangang namanya! Serious bangang tahap dewa! Macam lu nak cari bini la... Patut ke gua yang bagi specification bini yg macam mana yg patot utk lu... Tak pon, kalau lu dah berbini, patut ke gua komen itu ini pasal bini lu.. "Wehh, bumper bini lu kureng laaaa"... Hah, macam tu... Sure lu rase nak tumbok muke gua kan... So x payah la nak 'berpendapat' sangat sampai aku rase pendapat lu tu macam nak mengkondem pulak! 

Cakap memang pandai... Pasal cakap tu FREE!

4 comments:

  1. Cakap mmg free..siapa2 pun boleh haha

    ReplyDelete
  2. terbaik! aku selalu rasa bengang mcm cerita atas ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau bengang... yg banyak tanya n banyak pendapat tu, BANGANG!!!

      Delete