11.10.12

"Gardis Itew"

Wei Minah... Pinjam gambar ko sekejap... Pasal ko kan suke jadi icon "mahu comel"...

Mase aku tulis tajuk kat atas tu, aku teringat satu entry yg ditulis oleh Zufikar Hazri tak lama dulu. Tajuknya "Kisah Natrah 'Nate' yang mahu comel"... Kes yang berlaku kat aku dalam beberapa minggu yang lepas ni, saling x tumpah, sebijik macam ape yang dikisahkan oleh Zulfikar dalam entrynye tu. 

Nak dijadikkan cerita, beberapa minggu yang lepas, aku telah secara eksidennya telah berchatting dengan sorang awek ni. Umurnya sedang-sedang muda. Rupanya sedang sedang sedap je mata memandang. Aku kenal dia masa aku kerja di sebuah syarikat swasta ni. Ade jugak aku jeling-jeling awek ni masa aku kerja kat situ. Tapi dek kerana sibuk dengan urusan tugas-tugas hakiki, x sempat la aku coba-coba mengorat awek ni secara officialnya.

Oh ye... Nama awek ni... Kamisah... (Bukan nama sebenar...)

Masa aku online FB aku, kelihatan Kamisah juga sedang online. Aku nampak kaler hijau menyala kat status chatnya. Kaler hijau tu macam menggamit-gamit hati aku untuk klik pada nama Kamisah tu dan terus taip "Hai... Ape khabar?"... Aku pun tunggu si Kamisah ni membalas teguran chat aku tu... Tunggu punya tunggu.. Punya tunggu.. Punya tunggu.. Kamisah tak respond-respond... Hmmm... Tak layan le tu... 

Dek sebab bosan menunggu, gatal pulak tangan aku mengalih cursor mouse tu ke arah nama Kamisah. Automatik  kuar garisan link ke profile Kamisah. Terus aku right klik dan... Open link in new tab... Terus aku menstalk profile Kamisah dengan hati yang girang... Mana la tau... Kot ade gambar-gambar yang syok ditatap... Naluri nakal orang bujang terus dirasuk setan... 

Ahhh.. Bosan tengok gambar.. Tak de benda best pun.. Terus aku klik pada profile Kamisah... Tengok-tengok latar belakang beliau.. Ohhh... Orang Selangor je.. Anak buah Khalid Gagap le rupenye.. Background study boleh tahan... Pengalaman keje bersepah.. Hmmm.. Menarik jugak untuk diexplore lagi dan lagi... Yang penting... Status... "Single!"

Terus aku ke wall Kamisah. Duk stalk-stalk. Alah macam yang korang jugak selalu buat tu. Duk intai-intai wall orang lain. Bace ape status yang diupdate hari ni. Korang biase buat kan? Demi mencari cerita-cerita sensasi yang boleh disebokkan tu... Kan? Betol tak? Hahahaha

Masa aku mula-mula baca status Kamisah, aku rase Kamisah ni biase-biase je. Just a so so je la... Lepas tu, terus aku baca lagi dan lagi status-status beliau... Dan aku mula merasakan something yang macam tak kena, yang mula merobah persepsi aku pada Kamisah ni... Melalui terma-terma yang digunakan mula menunjukkan yang Kamisah ni mungkin menghadapi kecelaruan identiti... Ewahhh, macam psychiatrist pulak aku ni kan...

"Jew"... "Napew"... "Timex"... "Taw"... "Itew"... "Apew"... "Tapey"... "Lax".. Aduh.... Begini rupanya kamu Kamisah. Terus aku matikan niat untuk langkah seterusnya... Dan tatkala aku nak pangkah untuk close tab profile Kamisah, tibe-tibe... Ceplup! Chat window kecik kat tepi tu tetiba naik. Kamisah balas teguran aku... 

"Hye wak... Kitew baik jew... Awak lax?"
"Sihat2..."
"Cowy. makan timex. X pasan ade msg msk..."
"Hehehe.. Tak pe... Tak pe... Saje tegur"
"Kjew mana skunk?"
"Sy keje kat UiTM. Amacam keje ok?"
"Okies jew. Awak lax?"
"Ok je"

Macam tu la lebih kurang. Tak payah la aku nak cerita semua yang aku borak dengan die ni. Tak de yang menarik pun. Cume, ye la... Terma-terma Bajet Cute or Bajet Comel yang Kamisah gunakan tu yang sedikit menarik perhatian aku. Menarik perhatian tu, bukan bermakna aku tertarik. Cuma perasaan aku lebih terjerumus ke lembah perasaan "Annoying Gile!!!"...

2 comments:

  1. Replies
    1. sampey ati awaks gerlawk kan sayew.... hahaha.... gewdiks tawk? (paham x?)

      Delete