1.7.12

Phrase of The Day: You Can Never Teach


"You can never teach a guy to love you the way you wanted to be loved. You have to wait for him to do it in his own way, in his own time, that's the saddest part of being a girl. But you can never teach a girl to love the guy back the way she did before if she already grew tired and fed up understanding and waiting to be appreciated and loved the way she deserves to be loved, that's the saddest part of being an insensitive man." 
Credit to Best Qoutes

Sanggup ke die tunggu gua? Boleh ke die paham gua? Cam ne ek gua 
nak gi tau die? 
Duk depan cermin and training la
"Emm saaa.. saaaa... saye suker kat awak.. hihih"
Tak bleh la.. Tuka-tuka...
SMS la... Tapi, proper ke kalau pakai SMS? Nak tulis ape?
"Awak, saye nak bagi tau something... Saye suke awak"
Huhuhu... Segan la gua...

***
Kate orang, tak try tau tau...
Kate orang, tak bagi tau nanti die tak tau...
Tapi, kalau dah bagi tau, die plak tak mahu?...
Aku yang malu...
Lagi tambah haru...
Baru nak tergaru-garu...
Macam Kanggaru...
(Kanggaru?)
Haahahahhaa

Takkan setakat  bagi tahu...
Lepas tu?
Kalau die pun setuju?
Kalau die pun syok kat aku...
Macam mana tu?
Nak biar macam tu?

Balik semula soal menunggu...
Boleh ke die tunggu...?
Gua nak kumpul modal dulu...
Tu belum bab restu... 
Bab ni, gua dah terkena dulu-dulu...
Alah, kes kelmarin tu...
Dengan yang sorang tu...
Hishhh... Buat gua berbulu...

Jadi?
Tak jadi..
Tak jadi la ni..?
Aik?! Blum try dah kata tak jadi?
Tak Berani?
Bukan tak berani...
Tak sedia lagi...
Tunggu bila lagi? 
Mana tau kalau-kalau die pun sudi...

Kalau die sudi...
Die akan berbalik ke persoalan yang aku cakap tadi...
Soal menanti...
Tadi tulis menunggu... 
Ni menanti pulak... 
Semata-mata nak kenakan rima "i" kat belakang tu la...
Tengok!
Dah lari bunyi...
Ko la ni...!
Elok dah belakang sudah dengan "i" tadi...

Biar la dulu...
Dia tahu...
Eh! Mana lu tau die tahu?
Ade lu bagi tahu?
Gua dah bagi hint, hari tu...
Tak lama dulu...
Beberapa hari yang lalu...
Tapi... Dia buat tak tahu...
Emmm... Sah la tu...
Dia tak mahu kat lu...
Eh! Tak Elok cakap macam tu...
Kot dia malu-malu...
Sapa tahu?
Ape la lu!

So acaner?
Aper?
Lu ler...
Gua ker?
Gua ok jer...
Tak de hal brother...
Betul ker?
Boleh cayer?
Heheheheher
Motif! ketawa pun ade "r"

Masih muda...
Punya banyak masa...
Gua pun ade cita-cita...
Nak jadi macam dia...
Malah lebih dari dia...
Maklum lah, gua ni sapa...
Elok gua perbaiki mana-mana...

Hidup bukan sekadar mengejar cinta...
Biar pun cinta tu datang tanpa gua sangka...
Gua tak minta...
Tahu-tahu gua rasa...
Nak buat macam mana...
Tapi gua tau nak handle macam mana...
Selagi mana gua belum bersedia...
Gua anggap je mainan minda...
Normal la... 
Mean, gua bukan 'sodomi' punya...
Sebab, gua jatuh cinta pada seorang wanita...
Yang jauh di sana...

Pada gua...
Kalau betol jodoh gua dengan dia...
Tak ke mana...
Sampai masa...
Gua akan bawak dia terbang tinggi ke langit sana...
Macam dalam lagu "Rama Rama"

Wahh, panjang berjela-jela...
Padan dengan muka korang semua...
Sapa suruh baca?
Gua tulis nih buat dia...



4 comments:

  1. lama gila tak singgah kat sini kan.. apa khabar bro??

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun.. lama x ke sana... baik2 je der... busy la.. nanti aku pi sana lak...

      Delete
  2. puteri singgah sini...happy blogging

    p/s entri dalam dilema ke? hehe

    ReplyDelete