4.7.12

Akan Datang

Akan datang. Macam kat TV3 pulak kan? Siap akan datang lagi. 
Bajet ade orang nak tunggu la konon. Tak payah tunggu kot membazir masa korang je. Korang bukan berminat nak tau pun. 'Sape la aku ni' (Haaa... Nampak tak permainan dia..? Tu ayat minta simpati... Kalau letak kat facebook, ayat tu, dikire ayat minta 'Like' gadis-gadis... Aku terpikir la, ape pasal la dalam pesbook tu tak de button 'Dislike' macam kat youtube tu? So kalau terbace ayat-ayat yang ala-ala drama king / queen je, maka boleh la kite duk pakat-pakat men'dislike'kannya... Termasuklah statement-statement 'drama' aku sekali! Kah! Kah! Kah!... Tapi sebagai justifikasi, aku tulis, telus dan benar di mana ia diperakui benar oleh mereka-mereka yang diiktiraf waras. Yang argue statement aku, atau terasa 'berbulu' di mana-mana maka-nya, siapa makan jering, kentut dia busuk melantong!)

Amboi, jauh menyimpang dari tajuk entry. Sila teka apakah objek di atas? Siapa jawab dengan tepat, maka jawapan dia betul... Minta pembayang? Ia berat. Ada pelbagai saiz. Diperbuat dari leburan timah (kalau tak silap la)... Disebabkan berat, kalau aku rembat atas kepala kau, secara automatik kau akan cakap "adeh! sakit la bodo!"... Sure la bodo tu kau tujukan kan kat aku, pasal yang rembat batu ladung tu atas kepala kau tu aku la... Hahahaha... Sapa tau, mende ape ni?

"Wey... Batu ladung kan?"
"Tepat sekali, mana tau?"
"Tu, kat atas tu ko ade tulis batu ladung..."
"Ops..."

Pemberat atau lebih dikenali sebagai batu ladung dikalangan pemancing (yang bukan pemancing pun panggil bende ni Batu Ladung kan? Ade nama lain ke?) Gunanya bagi membawa turun umpan ke dasar laut atau sungai ketika memancing selain sebagai penahan bagi mengelakkan umpan yang dilabuhkan tu melilau mengikut arus laut atau sungai tu. Ni untuk teknik memancing dasar la. Memancing ni ade banyak teknik. Kang kalau aku cerita hari ni, subuh besok pun belum tentu abis. Dan belum tentu betul faktanya. Maklum la... Amatur... Aku tulis ni pun under Label "Trip Memancing" tau... Bukan la blog ni temanya 'memancing'. Tu kene paham tu. Kang kalau tak paham, start la nak blame aku macam-macam... Phuiiii!!!

Hmmm... Cadangnya bakal dianjurkan trip tak lama lagi. Lokasi dan masa... Rahsia... Sebab tu aku tulis tajuk "Akan Datang"...

"Phuiiii!! Baik tak payah tulis!"

Suke ati aku la... 
(sambil promote Fan Page kawan)

2 comments:

  1. hahahahaha.. dah bagi soalan kenapa jawab sendiri..hehehehehe.. wah, trip ke mana tu bro?? macam menarik je tu

    ReplyDelete
  2. pagi2 dah kenakan orang yang naif ni yek!!! (",)

    ReplyDelete