26.6.12

Mersing, Satu Ketika Dahulu


2.10 am. Mata masih belum mahu tidur. Orang banyak berdosa macam aku ni, tuhan balas 'cash' dengan insomnia... Dah larut-larut malam begini, selain tidur, kalau masih terjaga bukankah elok dipenuh-penuhkan dengan bacaan al-quran, zikir, solat-solat sunat mahupun doa. Ini tidak, masih mahu berjaga dengan hal-hal yang lagha... 

Membuka FB dan terpandang sesuatu yang 'mahal nilainya'. Gambar hitam putih Pekan Mersing sekitar tahun 60 an - 70 an. Mahasuci Allah. Berbeza sama sekali. Tapi ini lah kampung halaman aku yang selalu dekat di hati. 

Apa pun credit tu Page Muka Buku Anak Johor yang telah memuat naik gambar ni. Anak-anak Johor sekelian. Jom support page ni. 

6 comments:

  1. hujung sana aku nampak mcm tapak kilang air batu warna suci.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelang abah ko yang mahsyur tu... hehehehe... warna suci!!!

      Delete
  2. banyak kenangan di Mersing ni... arwah abah saya selalu bawa kami mandi manda di Pantai Air Papan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama sy tak ke sana... serious... rindu nak mandi laut mersing tu...

      Delete
    2. remember sri lalang, anak2 cikgu affendi

      Delete