4.3.12

Sayangggg Mak Dara

Salam. Bile Blogger serta Script Writer tersohor menyebut-nyebut nama mahupun blog korang ape korang rase? Dan ape yang korang nak kate? Aku? Teruja. Nak tulis ape pun aku tak tau. Cume, mari la aku kongsikan kegembiraan, keterujaan, dan keseronokkan ni bersama-sama korang semua. Blogger yang aku maksudkan ialah...



Sometimes aku panggil Kak Adza. Kadang-kadang aku panggil Mak Dara. Siapa pun panggilan yang aku guna untuk membahasakan dirinya, beliau ialah... Jeng... Jeng... Jeng.... Memperkenalkan, tidak lain dan tidak bukan, Adza Irdawati Adenan a.k.a Mak Dara..Sedikit tentang profile Mak Dara:

See 61 skrip drama. Bukan takat drama, filem pun  Mak Dara tulis.  Hebat tak Mak Dara? Hebat...
Bila Mak Dara mentioned pasal entry 'Blogger Pilihan Mak Dara Malam Ini!!' di ruangan komen entry aku sebelum ni, aku rase, mesti ade something yang teramat berharga dari Mak Dara. Memang betul la. Mak Dara bagi suprise kat aku. Tak sangke jugak ye, jejaka kemetot ni jadi pilihan Mak Dara. Tu la. Tuah ayam nampak di kaki. Tuah kemetot? Nampak kat mana? Nampak kat sini.
Klik la sini untuk bace <----- 


Buat Mak Dara, ribuan terima kasih Sam Banjamin ucapkan di atas kesudian Mak Dara memilih Sam dan blog TheTimelines ni. Kesudian Mak Dara dalam mengangkat blog kemetot ni, secara tak langsung dapat membuka mata kepada dunia blog akan kewujudan TheTimelines. Pernah juga satu ketika wujud rasa berputus asa dan terfikir untuk berhenti menulis akibat tandus ilham dan ketiadaan masa. Tapi, bile berhenti, rasa tak lengkap hidup. Macam ade perkara yang tak dibuat lagi. Menulis dan menaip ni seperti dah sebati dalam diri. 

Penghargaan dari Mak Dara, secara tidak langsung menjadi penambah kekuatan dan semangat kepada Sam Banjamin untuk terus menulis lantaran ada perjuangan yang mahu disampaikan melalui tulisan-tulisan di TheTimelines ini. Sekian.... (Macam ucapan terima Grammy Award plak rasenye)

Sam Sayanggggg Mak Dara...  

12 comments:

  1. mesti best kena review kan.. selalunya dalam keadaan macam ni, trafik pun naik.. semoga dengan review ni, semakin semangat ber-blogging :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. seronok... bonus namanya... nak harap bergerak sendiri pun susah juga... anyway tq datang cik lulu yg femes..

      Delete
  2. yup2 setuju ngan lulu caldina =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dua tiga tuju ngn lulu caldina... bukan setuju je... heheh

      Delete
  3. tahniah di sebut2 mak dara..eheheh..sy dtg dari sana la ni..salam perkenalan ya bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan buat dania eryati... hmm.. sedap nama kamu tu..

      Delete
  4. Replies
    1. Ye en Boni... Baru bangun la.... hehehe

      Delete
  5. assalamualaikum...mama dtg follow sini dr blog mak dara...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila kan mama... follow la seadanya...

      Delete