21.3.12

Gadis Pujaan

Hati tak sabar la nak menjeling-jeling gadis pujaan aku yang sorang tu. Baru-baru ni aku terpandang die sekilas. Cepat-cepat aku patah balik dan buat-buat sibuk-sibuk lalu lalang di depannya. Dapat jeling dengan hujung pandangan pun ok la. Nak tegur, mintak mahap la. Jangan harap aku nak tegur. Badan, gagah angkat besi. Tapi depan perempuan sorang ni aku mengalahkan anak dara umur 17 jadinya. Terasa pipi, gebu kemerah-merahan dibuatnya.  

Baru-baru ni, aku terserempak dengannya sekali lagi. Ewah cik adik. Terkedek-kedek menggalas beg dan membimbit buku. Sekali mata bertemu mata. Die senyum. Hey, beghape punye manis daahhhh... Aku pulak yang terkepot-kepot kemaluan kemalu-maluan laju menyorok dalam setor, kat tempat kerja aku tu. Bile die lepas berlalu. Aku curi-curi pandang dari belakang lori yang di'parking' kat situ. Hmmm... Gadis Pujaan Hamba...

Tapi, dek kerana tak tahu status diri gadis pujaan tu. Dek kerana beberapa sebab musabab yang munasabah. Aku pendam je la hasrat hati (alahai loosernye! hahahaha). Tak pe. Menjeling-jeling dulu. Mana tau, ade chance. Eh bukan. Bukan mencari chance. Bile menyebut perkataan 'chance' tu, bunyinya macam buaya lapar yang menunnggu 'chance' menyambar mangsanya. Maka tak manis digunakan perkataan 'chance' tu. Adapun perkataan atau ayat yang lebih sesuai ialah... "Mana la tahu, kalau ade jodoh..." Hahaha (apsal gelak?)


Maka tiada istilah tension dalam pencarian gadis idaman. Hehehe. Cume, aku pelik, kenape orang lain pulak yang bagaikan sebok-sebok dan tensen dengan status bujang dan single aku ni. Pelik-pelik. Risau 'Cik Kiah-Cik Kiah'. Bimbang 'Abang Leman-Abang Leman' sekian. Menyoal berbagai soalan berkaitan status aku. Mengalahkan reporter Melodi pulak. Hmm... Manusia... Macam tu la... Agaknye diorang risau kot. Terima kasih je la. 


"Menjeling menjeling ku bertentang. Mata kita sama memandang. Ku cuba ku cuba nak bertanya. Siapa diakah namanya... Menjeling menjeling ku bertentang. Mata kita sama memandang. Bercakap bertanya dan bermesra. Jangan sampai datang rumah" menyanyi-nyanyi sambil baring-baring sebelum tidur dengan tangan atas dahi dan mata menatap siling.  

24 comments:

  1. kenapa tak try usha je encik sam? mana lah taw gadis tu solo lagi. encik sam jugak yg untung.

    lagi satu, kalau nak cari pasangan tu biarlah yang bertudung

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak baik la usha2 ni... dose..

      bertudung? saye tak memilih sebenonye... kalau tak bertudung pun, boleh dididik... insyaallah... bertudung tu, semuanya baik ke?... tapi.. tak dinafikan... elok bertudung...

      Delete
  2. hahahaha..yang sibuk2 tu musti ada yang berkenan dengan ko la tu..ko jual mahal ni..hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidak en boni... diorang cume risau...

      Delete
  3. try je tanya dia. mintak no tepon, dia taknak bagi, ko yg bagi no kau. tunggu dia sms.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah... tak mahu... tak mahu... nanti terjadi tragedi "restoran hakim" hahahaha...

      aku dah ade dah no phone die.. mlas la kacau... die tak layan nye...

      Delete
  4. amboi. berani lah sikit. belum cuba belum tahu kan?

    ReplyDelete
  5. amboii encik zul..
    try je laa usha..
    insyaAllah, kalau berkenan takkan dilepaskan macam tu je, ye dok ? :)
    gud luck !

    ReplyDelete
    Replies
    1. usha? tak perlu bergud luck sangat dalam hal-hal yg biase-biase ni... tak lapar mengejar dan dikejar..

      Delete
  6. tak kenal maka tak cinta;)
    InsyaAllah ada jodoh tak kemana;)

    ReplyDelete
  7. duhai gadis pujaan hamba.....
    sekilas pandang pertama...
    hatiku telah terpaut padamu....
    kerlingan matamu menusuk hatiku...
    entah mengapa hatiku bergetar rasanya....
    bila ketemu dgnmu....
    namun aku terlalu malu hendak menyapa....
    adakah dirimu sudi menerimaku....
    entahlah....bermacam2 yg ku fikirkan...
    ku harap disatu hari yg cerah...
    aku kan dapat meluahkan sesuatu padamu...
    duhai gadisku...
    aku telah terpikat padamu....
    menjeling padamu bergetar jiwaku.....

    he3333

    nukilan damha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm... semakin hari.. saya makin nak tau siapa en damha ni...

      Delete
  8. sam, usaha lebih untuk berjaya! haha..usaha lebih skit lah kalau nak kat dia.. ;D

    cik2 kiah dgn abang2 leman tu sibuk sbb diorang ada somenone nak dikenenkan ngan sam kot..ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahhh... biase2 je cik hanys.. sunyi tu biase la.. tak la kemaruk sangat... pasal banyak lagi target tak tercapai... hahaha...

      kiah-kiah dan leman-leman tu... mungkin depa risau je....

      Delete
  9. just coincidentally found this blog..what a cute story of urs! if she's meant 4 u, then it'll somehow work. myb x today, but 2moro will eventually come..good luck then :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm.. i.. i.. shame-shame cat.. hahahha

      Delete
  10. ala...entry kedua yg lebih buat nad terasa.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan la usik kite cik nad.. nanti kite peasan tau... hahaha

      Delete
  11. pelan pelan cari bro..biar sampai jumpa yg betul2 berkenan dan sesuai.


    ps : boleh tolong 'like' sesuatu? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah.. alah.. tak terdesak pon...

      like? like ape ye?

      Delete
  12. kena berani la kalau dah berkenan.mana tahu ade jodoh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. segan.. segan duk bagan hahaha... segan konon.. kan.. kan... kan..

      Delete