8.2.12

Mawar Putih Buat Tasha Manshahar

Tasha Manshahar. Nama baru. Bakat baru yang muncul dicelah-celah jutaan klip video di laman Youtube. Selain Najwa Latif dan Ainan Tasneem yang kian mencipta nama, Tasha Manshahar aku kire satu lagi potensi baru yang diketengahkan bakatnya dari laman Youtube ni. 




First time mendengar nyanyian Tasha menerusi cover version lagu Mr Sexobeat  di laman sosial Facebook buat aku ternganga. Lagu yang dinyanyikan bersame partnernye (Syed Shahmim) dalam video klip tu, dipersembahkan penuh kelainan. Seriously, persembahan diorang ni menjadi alternative kepada yang tak berapa minat versi asal yang dinyanyikan oleh Alexandra Stan.


Kemudian satu lagi lagu yang begitu pesona buat aku. 'Be Mine'. Single nyanyian Tasha yang boleh juga korang tonton di Youtube. Klip video ni diupload oleh Clora Studio pada 2 Februari lepas, dan kini dan menjangkau 145,000 lebih capaian. Lagu sempoi dengan iringan gitar. Tapi pade pandangan aku lebih segar melodinya berbanding lagu cinta pesbuk yang ke AJL baru-baru ni. Meh dengar-dengarkan. Pedulikan je bahasa campur-campur dalam lagu ni. Sebab pada aku
, inilah yang dinamakan kreativiti..




Kepada yang nak ikuti perkembangan Tasha Manshahar, ade beberapa Fan Page yang ditubuhkan di Facebook buat awek comel dengan suara merdu ni antaranya Tasha Manshahar Fan atau taip je nama beliau ni. Di laman Twitter pula Tasya boleh dihubungi di @TashaManshahar. Sila follow kepada yang berminat. Untuk perkembangan karya-karya yang melibatkan Tasya pula. Korang boleh kunjungi laman blog milik Clora Studio ni di clorastudio.blogspot.com

Buat Tasya Manshahar. Selamat maju jaya dan terimalah sejambak Mawar Putih dari aku. 
Terimalah mawar putih yang aku petik dari taman-taman Google ni. 

12 comments:

  1. ngah dgr dia nyanyi.. mmg sedap kan..lunak suara dia

    ReplyDelete
  2. awak pun suke kan... dah agak dah...

    ReplyDelete
  3. hamboi..kemain bg rose..haha
    siyes suara dia gemersik btol! SGT sukaaaa~ dah download lagu dia tu n dah siap like dah kat fb! kemain eksaited..haha

    ReplyDelete
  4. peminat.. hekhekhek... bagi la bunge... petik kat google lg.. wakakaka

    ReplyDelete
  5. siap bagi mawar putih. peh peh peh dannnnnnn peh!

    ReplyDelete
  6. zul: esok2 dtg la wartawan melodi... wartawan tak rasmi pun dah gosip2 dah... wakakaka...

    ReplyDelete
  7. untunglaa dapat mawar putih, camni nak masuk utube gak ah, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila2... dialu-alukan... tapi mawar putih tu, untuk tasha je.. wakakaka

      Delete
  8. awak, terima kasih buat entry ni. sy suka mawar putih tu. hehe ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermmm... ermmm... alamak... tuan punye badan datang la... glup... ermm... eh.. gelabah pulak... eh.. eh... eh...

      tq Tasha.. sudi datang sini...

      Delete
  9. Ok,tasha dah komen, x tdo mlm lah sam mlm ni..hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... Makkkkk... Tasha datang makkk... makkk... Tasha datang... Cik Hanys pun datang... hehehe... Ni mesti teman Tasha ni... hahaha

      Delete