5.2.12

Aktiviti Orang Bujang

Sebagai orang bujang lagi single, esok adalah hari yang baik untuk mengemas bilik, mencuci aquarium di sebelah pagi. Tengahari, memandangkan tak de awek yang nak di'dating'kan (mengabiskan duit je) adalah lebih baik masak sempoi-sempoi sahaja. Tak pun makan di kedai mamak berdekatan. Perkhh!! Nasi Kandar dihujung minggu, memang menu 'sehat'. Petang sikit, kalau tak ke gym, workout di rumah aje. Angkat la barang 5 ke 6 set besi-besi mampat nih. Lewat petang, jalan-jalan time. Ke mana arah tau ketahuan lagi. Mungkin survey port mancing agaknye. Tak pon, pi kompleks and usha-usha gajet-gajet terbaru. Kalau time jalan-jalan tu lapar, get set for dinner terus la. Than, balik rumah. Tengok TV. Kalau bosan layan PC, FB, Blog dan perkara-perkara yang sama waktu dengannya... Last, tido! Esoknya boleh fikir aktiviti lebih menarik...

Jadi jangan takut untuk single...
Penuhi rutin hidup sebagai seorang insan yang 'hidup'... 
Lebih fokus... 
Lebih bebas... 
Lebih tenang... 
Dan lebih senang...

6 comments:

  1. kdgkala ble sendirian kte rasa sunyi.. namun yakin Allah bersama membuatkan kte jadi tenang dan bahagia.. nikmat dr-Nya..
    Wah2 menarik aktviti org bujang ye~~

    ReplyDelete
  2. mesti la.. nak joint ke...

    betul tu... allah sentiasa bersama oramg2 bujang yang menjanga kebujangannya... aminn..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hahaha.. hep.. hep... tak baik punyeee....

      Delete
  4. orang bujang pn blh idup b'gaya.

    ReplyDelete
  5. AKTIVITI ORANG BUJANG
    1. BACA AKHBAR
    2. PERPUSTAKAAN
    3. PERGI PUSAT SPA/URUT
    4. GYM
    5. MEMANCING
    6. MAIN INTERNET
    7. TGK DRAMA SIRI
    8. SHOPPING
    9. LEPAK KEDAI MAMAK
    10. KAJI NUMBER EKOR

    ReplyDelete