7.11.11

Segmen Review Blog GPK: Teh 'O' Beng

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia. Pagi Isnin yang harmony. Masih dalam suasana raya haji nampaknya. Rata-rata ramai yang masih bercuti, termasuklah aku yang hanya akan mula bekerja semula esok! (Selasa)

Meneruskan cerita. Kembali dengan blog pilihan untuk di-review-kan pada minggu ini (maaf kepada semua, gara-gara lewat sedikit. Maklumlah... Raya...). Kalau nak diikutkan hati yang sedang malas ni, memang tak bergerak la kerja-kerja yang tertangguh ni. Tapi dek kerana semangat nak mereview member-member di GPK, aku gagahkan jugak. Penghargaan buat mereka-mereka yang selalu mendorong dan menyokong.

Minggu ini giliran Cik Teh Fatihah dengan blognya teh 'O' beng. Dalam bahasa melayunya teh o ais. Tak gitu Cik Teh Fatihah? Tertanya aku, kenapa teh 'O' beng. Terus persoalan tu aku rangkumkan, main agak-agak je. Mesti sebab minuman kegemaran tuan empunya blog ni, teh o ais. Tak pun, sempena nama beliau (Teh). Nasib baik Teh... Kalau Kopi ke, Nescafe ke namanya, tentu dah jadi kopi 'O' beng atau Nescafe 'O' beng kan... kan... kan... (kuang ajo punye Sam Banjamin... Main-main dengan nama Cik Teh Fatiah ni)... 
Ini Teh bukan sebarang Teh tau. Ini Teh manyak manis and pandai pose punye!  
    
teh 'O' beng. Apa kata aku...? Pertama kali menjengah... Hmmm... Blog ni amat gegril (betul ke aku mengeja ni?). Sebab ape, tata hiasnye menampakkan ciri-ciri tu.

Kepada yang nak view lebih jelas, boleh la klik sini  

Kreatif tak? Mana dapat ni Teh? Polka dot beserta ribbon tu nampak so gegril. Tak perlu dah warna-warna lain. Hitam dan putih pun dah cukup dah. Cun! 

teh 'O' beng. Apa lagi kata aku? Seperti juga blog Cik Belle yang aku ulas minggu lepas, Teh turut menjadikan blog sebagai medan meluahkan ape yang terbuku di dalam hati. Boleh la kalau nak dikatakan sebagai Diari Blog. Cuma gaya penyampaian Teh, dalam blog ni, amat santai, bersahaja, ringan dan ringkas. Pendek kata, kalau masuk blog ni, tak sarat kepala hotak.

Widget. Tak banyak. Cadangan penambahan, mungkin shout box kot... Tu pun kalau Teh berkenan nak letak la. Bukan ape, pengunjung yang datang, boleh tinggalkan jejak. Page Tehobeng'inside di Facebook tu, tak nak promote ke? Kalau boleh di-createkan badge untuk badge tu, why not di attachkan sekali pada blog ni.
Page Tehobeng'inside jom klik 'Like' ramai-ramai.
Blog ni baru. Follower pun tak ramai lagi. Jom bagi sokongan kat Teh Fatiah di teh 'O' beng nya. Buat Teh Fatiah, selamat maju jaya. Oh ye. Kirim salam pada kak nadia mustaqim yang selalu makan nasi lemak ayam di Anggerik Deli UiTM tu. Pernah singgah tak ke situ? Dulu sebelum tempat tu diambil alih company lain, Zulkifli Sa'don a.k.a Sam Banjamin la yang kerja sebagai pengangkat pinggan di cafe tu. 

"Hoi Sam! Nak review blog ke nak mengayat?!" sound Zulfikar Hazri.
"Entah tu... Eee.. What ever!" sampuk Cik Belle yang sedang ber-portable sauna.
"Ok.. Ok.. Cerita dah habis!" hish.. Tak boleh la aku nak borak-borak sikit!

10 comments:

  1. Ku Azhar: wah.. otai menjenguk... bangganya... terima kasih KU...

    ReplyDelete
  2. peh peh peh pelayapepehh...

    rajin betul ko mengreview blog org eh...

    bagus2...


    (kata si jidin besar kepada jidin kecit)

    ReplyDelete
  3. heee
    ajennye menreview teman2 ye =]

    ReplyDelete
  4. wahahah..teh my bestie...bijok ah teh..

    ReplyDelete
  5. heeeeee..tenkiuuuuuu!!
    sorry kite baru online neh..papepon thanks sesangat buat review sal blog kite...hehe...

    ReplyDelete
  6. aikkk...rase dah tinggal komen arituh..ishhh....

    mekaseh bebanyakkkkk sbb review blog teh..sgt sgt appreciate lah incik sam..tenkiuuuuuu ..hehe :)

    ReplyDelete