24.10.11

Monolog Blog Nan Sepi

Ketiadaan mood walau pun idea sedang berbaris menanti dicoretkan... semua gara-gara keletihan sepanjang minggu konvokasyen UiTM ke 75 ni... Masuk kerja seawal jam 7 am dan pulang selewat 8 pm... Aku memerlukan rehat yang cukup buat minggu ni... 

Melihat adik-adik berbaris megah ketika mengambil skrol konvokasyen, hati aku terdetik untuk menaipkan sesuatu tentang konvokasyen. Hampir terlupa tentang Entry "Abang Honel" serta "Pesan Atuk" yang tak tertulis-tulis lagi... 

Hmm.. Sambil-sambil menanti tamat sidang hari ni, aku cuba-cuba menaip di E-72 dan simpankan dalam bentuk draft dahulu. Taip punya taip, hand phone ke mana, idea ke mana, terlelap aku sekejap. Dek mengantuk yang menarik-narik kepala ni agar bersandar. Menekan-nekan kelopak mata ni agar terkatup. Sedar-sedar pun akibat tak selesa tertidur dalam keadaan duduk. Lupakan ajelah tentang mendraft di E-72 tu kalau terlelap-lelap begini..

Alah... Sabar dululah.. Baik dapatkan energy serta mood yang baik untuk sepotong ayat yang baik dalam entry mendatang. Sabar dululah, sambil-sambil bertenang-tenang mencari ilham. Bukan ada yang memaksa pun.. Blog sendiri. Kerja sendiri. Sendiri taip. Sendiri baca. Sendiri suka. Kalau ade orang yang suka jugak tu, kire syukurlah!

Monolog Blog Nan Sepi...

4 comments:

  1. yg penting bukan kuantiti.. tapi kualiti...


    rehat2... kalau tulis gopoh gapah, nanti tulisan takde jiwa....

    ReplyDelete
  2. haha.. take ur time.. rehatkan badan dengan bersenam itu yg terbaik..

    ReplyDelete
  3. rase macam sam letih sgt je bila buat entry neh..hihi..ciannnya

    ReplyDelete