27.7.11

Menjelang Perlawanan Kelayakan Piala Dunia Malaysia vs. Singapura

Malaysia boleh!!!!

Malaysia boleh!!!

Malaysia Bolehhhhhh!!!

 (Jeng.. jeng.. jeng... jangan jeles.. Ini tiket Sam Banjamin yang punya!)



Ehem.. Ehem.. Ehem.. Practice sorak. Esok kami semua akan berkonvoi beramai-ramai ke stadium.  Kami akan berarak. Bukan berarak tunjuk perasaan. Tapi berarak ke Stadium Nasional Bukit Jalil bersorak! Menyaksikan perlawanan second round Malaysia vs Singapura, perlawanan kelayakan piala dunia Brazil 2014. Hui semangat-semangat!


Khabarnye tiket-tiket perlawanan habis dijual. InsyaAllah esok, penuhlah stadium dengan gerombolan penyokong pasukan Malaysia. Gerombolan yang bakal menelan sorakan penyokong-penyokong dari negara "Cik Singa". Harap sorakan kami nanti akan menjahit terus mulut penyokong-penyokong Singapura dengan kemenangan pasukan Harimau Malaya nanti. 

Bukan sahaja tiket. Jersi pasukan kebangsaan, tak kirelah jersi original mahu pun tiruan, juga dikatakann begitu laris sambutannya. Aku sendiri terkena tempiasnya. Pergi ke kedai atau pasar malam, jersi pasukan Malaysia, terutamanya yang berwarna biru, habis dijual. Kalau yang tinggal pun yang bersaiz kecil. 

"Habis la dik. Stok semua dah habis. tinggal yang saiz M dan S je."

Alamak. Macam mana ni. Semua habis. Nak beli warna kuning, member-member sepua dah sepakat nak pakai jersi biru. Macam mana ni.

Walaupun seantero dunia telah menyaksikan kekalahan 5-3 Malaysia kepada pasukan Singapura pada perlawanan pertama. Aku tetap optimis mengatakan yang kita boleh menang pada perlawanan kedua ni. Malaysia boleh! Malaysia Boleh! Malaysia Boleh! Ayuh kita gegar Stadium Nasional Bukit Jalil malam esok. Kepada yang tak dapat tiket. Jangan frust. Sebab pasti ade live kat TV. Jadi sokonglah pasukan Malaysia dimana jugak korang berada!!!  

(Poster ni carik kat Google Image)

No comments:

Post a Comment