25.7.11

Dan Bila... Bila... Bila...

Jam menunjukkan pukul 1.11 am. Esok ada kursus penyediaan makanan jam 9.00 kalau tak silap. Memang tak prepare ape-ape pun untuk kursus tu pasal dah tau, bile attend, mesti just dengar ceramah. Harap tak la mengantuk esok. Dah tau risau mengantuk esok, apsal tak tidur-tidur lagi...? Tu la.. bila dah tak mengantuk...
  • Mata duk terkebil-kebil. Pusing badan ke kanan tak boleh tidur. Pusing badan ke kiri tak mahu lelap. Bile terlangkup pulak, tak elok kalau ikutkan sunnah. Kate orang setan betina duk kangkang kat bawah tu bile tidur terlangkup. Tapi mate tak mau lelap jugak. Duduk pulak. Bile dah duduk....
  •  
  • Bile dah duduk lagi la. Mate ligat pandang kiri kanan. Huh. Malam ni tak ade nyamuk. Suhu pun tak berape panas. Kipas kaki stakat pasang 'level' 1 sahaje kelajuan. Jam dah pukul 11.18 am. Tibe-tibe kaki terlanggar mouse. "Chess..." Bunyi filamen monitor Samsung SyncMaster 753dfx membakar dan merangsang cahaya. Terus-terus monitor menyala. Ohhh... Aku tak shut down pc rupanya. Berkesot ke bawah. Duduk bersila depan PC. Ape lagi. Blogspot terlintas di kepala. Bila blogspot di 'sign in"...

  • Mata lagi terkebil-kebil. Pandang kiri dan kanan lagi. Nak tulis ape pun tak tau. Ape pun tak boleh. Mase dah suntuk ni. Esok nak bangun pukul 6 pagi. Itu pun kalau terjaga. Subuh ke mana. Ape ke mana. Ape pun tak boleh. Last-last, masuk kerja lewat... Bile dah masuk kerja lewat...

  • Lagi mau tanya. Kalau zaman pakai "punch card" dulu, tentu-tentu dapat dakwat merah. Ape pun tak dapat. Hujung tahun S.K.T tak sampai 80 markah. Sape nak jawab. Sendiri tanggung la. Nasib baik la jadual kerja agak flexible.  Boleh jugak la adjust-adjust sikit. Tapi sampai bile? Silap hari bulan kene "tiaw!" dengan H.O.D.Bile dah kene tiaw...

  • Muke jem sehari. Mental down sampai tak boleh campur masyarakat. Padahal salah sendiri. Padan dengan muka aku. Berani buat. Berani tanggung la....
Eh. Panjang pulak visionnye. Tapi elok jugak. Sebelum perkara-perkara yang tak diingini berlaku. Elok la tidur dulu. "Esok, saye ade seminar ni!!!"... Tidur dulu....   

6 comments:

  1. hihihihi.. ntah kenapa tersenyum baca entry ni.. kelakarlah.. but menarik..

    ReplyDelete
  2. muslimah: saye mengomel sorang2 ni... huhuh.. kelaka ye... gelak jgn sampai lupa diri.. hahahhahahhaha... gurau je..

    ReplyDelete
  3. hihihihi..senyum je lah mana ada gelak..senyum tu kan sedekah

    ReplyDelete
  4. try baca buku tebal2 yg tak berapa menarik, nanti layulah mata tu,
    try kamus oxford ke?
    HEHEHE

    ReplyDelete
  5. muslimah: senyum... seindah suria..

    ReplyDelete
  6. hanys: iyolah... kot nanti kene hempap dengan kamus tebal tu... dush!

    ReplyDelete