6.2.11

Chicken Wing

Dalam minggu ni, dekat tiga kali aku dok beli chicken wing kat kedai bawah ni. Ni pun berhajat lagi ni. nasib je kedai tu tutup agaknye ari ni. Apasal ek?! For sure la sebab sedap dan rasenye yang amat sensasi... Heheh sensasi.... Huiii...

Bayangkan (berbisik dengan nada yang bergema-gema)... Chicken wing yang hangat... Baru je di angkat dari pemanggang... Dengan aroma arang yang melekat pade chicken wing tu... Bau asap yang meyelerakan dek percikan minyak pade bara arang tu... perggghhhh!!! Chicken Wing yang sensasi rasenye...

Tapi la kan.... Dalam bahagian ayam tu, part yang paling sedap selain drum stik, kepak kan? Setuju tak? Dade ayam tak sedap... Tebal memang tebal, banyak isi, tapi "dry"... Kalau orang putih, dade ayam tu dipanggang je... Nyekik dengan sos cendawan atau lade hitam... Hmmm... Hasilnye... "Burrrrkkkkkk! Ops... Excuse me...". Tapi tetap tak boleh lawan chicken wing...

Siape ade resepi Chicken Wing? Panggang. Yang sesedap gerai tepi jalan ni. Yang sempoi-sempoi tak perlu berempah sangat. Yang penting cukup rase. Aku nak je tanye kat brader yg jual tu, tapi nampak tak berape molek pulak. Cukup la aku jadi pengunjung setia gerai brader tu.

Amacam? Jom ke gerai chicken wing... Depan restoran Kota Anggerik. Seksyen 7... Kadang-kadang nampak tongkeng... Aku sebat jugak.. Pun sensasi jugak tu...

6 comments:

  1. yg aku tau ciken wing ni mamat sabah pandai masak... baik ko berhati2...nanti ko terkene ketagihan ciken wing yg macam aku jugak kene...agak2 dah nak habis rm30.... pastu sampai naik jemu mkn baru ko boleh berhenti....Bayangkan(dengan suara yang bersahut2tan seperti tarzan memanggil chitah)

    ReplyDelete
  2. zul: ye la.. yg jual tu mcm mamat sabah la.. slang die pun mcm orang sane...

    ketagih? hihih.. lalok... stimmm... hahaha..

    ReplyDelete
  3. kurang minat ayam lebih suka ikan.. berlawanan dengan hubby tak suka ikan lebih kepada ayam.. Ayoyo... susah tau kalau mau masak

    ReplyDelete
  4. membaca seluruh blog, cukup bagus

    ReplyDelete