25.1.11

Segmen Blog Pilihan GPK : Padelblog

Assalamualaikum... Malam Selasa yang harmoni... Menghabiskan sisa-sisa Januari yang semakin ke pengujung... Dah 25 haribulan dah... Sikit lagi bulan dua... Pastu bulan tiga... Lepas tu bulan empat... Pastu lima.. Lepas tu enam... Lepas tu tujuh... Pastu lapan... Lepas tu sembilan.. Lepas tu sepuluh.. Pastu sebelas... Lepas tu dua belas... Letih tak bace? tak payah kire sampai dua belas pun tak pe... Tapi dek kerane sedap menganjing (bak kate orang-orang belah pantai timur)... tu yang saje-saje je aku menaip dari satu sampai dua belas tu... hehehehe...

Thanks to warga Gerila Penulisan Kreatif yang sudi memberi feedback terhadap Segmen Blog Pilihan ni... Elok jugak dibuatkan satu segmen macam ni kan... Antare langkah memperkenalkan blog-blog rakan-rakan ahli... Atas name GPK dan menggunakan platform TheTimelines... Ni lah yang orang putih cakap "win n win situation" ermm... understand? Kepada non member pun ade yang memberi ulasan... Terima kasih daun keladi... Ape lah salahnye kalau lepas bagi ulasan tu, joint-joint la sekali GPK... Nampak logo sejibik macam kat bawah nun? bukan yang kat bawah ni.. tapi kat side kiri kalian.. Klik je... Tapi kene la make sure kalian semua ade akaun Facebook... kalau tak de pi isi form dulu... Daftar... kat mane? kat Facebook la... Ops syarat tambahan... Kene follow TheTimelines ni jugak... jangan lupe ye...

Kalian semua pernah tak terserempak dengan tuan punya gambar ni? Kenal tak? Ade pernah ternampak kat mana-mana? Tu kalau beliau pakai topi tu la.. Kalau beliau bergambar tanpa memakai topi pulak, wajah beliau akan bertukar macam ni pulak...

Hmmm.. Kenal ngak? Baiklah, yang ini namanya Fadil Mohd. Kerjaannya mengikut laporan risikan, student di UKM... Asalnya dari batu pahat... Sudah ada pacarnya... Jadi usah jeling-jeling... Nanti bisa ribut-ributan... Kalo ribut siapa mau redain...(apsal macam ade mode indon ni? mode Dian Sastrowordoyono...) baiklah tukar channel melayu asli balik.

Entry hari ni bukan sekadar review, bahkan lebih kepade entry jejak kasih macam yang berlaku kepada En Shahazrin semalam... Kalau Shahazrin hilang lebih kurang 2 ke tiga minggu, En Fadil ni telah menghilang sejak bulan 12 yang lalu. Dan beliau dilaporkan kali terakhir dilihat merayau-rayau di wall GPK adalah pada 2 Disember 2010 yang lalu, ketika beliau dikatakan sedang beratur untuk menghantar entry terakhir beliau. Berikut merupakan rakaman CCTV yang menunjukkan kehadiran Fadil Mohd buat kali terakhir di wall Gerila Penulisan Kreatif.

Walaubagaimanapun, misteri kehilangan beliau terjawab setelah beberapa ujian forensik yang telah dijalankan ke atas beberapa sampel katak hijau mendapati beliau kini berada di Bloglarian....


Tahniah ye Fadil.. Pencapaian yang amat membanggakan... Meriah aku tengok Bloglarian tu...


Smart tak header ni? Smart kan? Kreatif... Penggunaan katak 3D yang begitu menarik perhatian. Header ni main peranan yang cukup besar terhadap sesebuah blog tu... Sebabnye ianya akan menggamit impressi pertama setiap pengunjung... First time terpandang, hati terdetik... Satu perkataan je... Kreatif!... Kalau header je dah kreatif, entry pun tentu ikut sama kreatif...




Menarik tentang Padelblog... Penggunaan tag line "Anda suka" pada setiap tajuk entry yang diterbitkan... Adakah tag line "anda suka" satu bentuk pertanyaan, contoh, Anda suka? Atau pun satu kenyataan. "Anda pasti suka dengan entry-entry saya..." Macam tulah lebih kurang... Namun yang pasti, Fadil tentu ada jawapan yang lebih terperinci lagi jelas...

Blog ni cantik. Kemas. Kombinasi 'light blue' dengan tulisan hitam amat mesra pengunjung. Tak sakit mata. Tak macam TheTimelines yang berdegil dengan warne kelabu dan putihnye ni. Berkenaan entry pula. Padat dan ringkas. Ade bahan jenaka. Ade jugak sekadar gambar-gambar menarik. Kreatif! Tanpa perlu menaip. Letak gambar sahaje pun, mesej sampai! Blog ni juga tak sarat dengan widget. Widget-widget asas sahaja yang diketengah kan oleh Fadil. Senang, tak sesak dengan bahan yang tidak praktikal.

Jadi ape pandangan kalian tentang Padelblog ni? Menarik bukan. Jadi kalau menarik. Kalau anda suka, ape kate ramai-ramai kate "Oi... Oi..."... Sekali lagi... "Oi... Oi..." Mari ramaikan lagi followernye yang dah sedia ramai ni... Lagi ramai lagi meriah... Lagi meriah lagi best... Kalau suka jangan setakat kata "Oi.. Oi.. " je... Ape kate follow sekali... Jom... Padelblog!

Siap! Jangan marah haa.. Next VISIBLE VOICE. Sila cantik-cantikkan blog kalian untuk Segmen Blog Pilihan GPK. Yang lain nak jugak? Boleh je. Tapi kene la joint the club dulu. Gerila Penulisan Kreatif. Masing-masing ade facebook kan? Barang siape yang dah menjadi pilihan tu, harapnye dapatlah diperbuatkan 7 dulang hati nyamuk, 7 dulang hati siput. Serta diperbuatkan satu jembatan penghubung dari Shah Alam ke Mersing Johor. Tak upaya? Cukuplah dengan review balas untuk Group Gerila Penulisan Kreatif kite ni. Promote-promote la ke seantero dunia. ok? Yang belun joint, sila joint. Klik kat sini Gerila Penulisan Kreatif.

6 comments:

  1. Padelblog.. Padelblog.. Padelblog super duber yummy..

    maaf nyah mak ternyanyi lak.. rupanya yg lemak berkrim di sukai ramai buat mak teruja gitu!

    ReplyDelete
  2. amboi.. pantang nampai boy.. boy dahi licin... pantang kau nok... jangan nak usha-usha padel mak ye.. kang mak ketis tulang kering kau nok...

    ReplyDelete
  3. eeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhh sentap ko Suria... teruja sangat ko nih... maskara mak yg ko pinjam tu mana??? pantaaannnggg..... asal mak buat diam je.. ko seluk dlm handbeg ko kan...

    ReplyDelete
  4. hahahhaha....terkentut aku bile prasan encik zul mereview blog picisan aku nih...

    1st sekali...nk ucap... 9.87bilion juta terima kasih banyak2 kepada beliau yg sudi mereview dan juga sering singgah ke blog aku/malah slalu hinggap kt fb aku..heheh...

    terima kasih jugak kepada blogger2 yg sering singgah dan tinggalkan komen..walaupon kekadang tak terbalas...aku pon pelik..aku jadik silent reader kt blog sendirik..pelik kan...kan...hahaha..anyway..korang memang terbaek...
    Tq all....

    ReplyDelete
  5. zulfijar: hekk ehhhai.. tak sangke suria mcm tu... stakat maskara, mak melambak kat umah.. maklum la.. mak kan make up pengantin... ko ni suria... very-very derrrr tau! buat malu mak je..

    ReplyDelete
  6. padel: tula.. kemane menghilang? dah tak nak port ngn GPK ke?....

    ReplyDelete