17.10.10

Gerila Penulisan Kreatif


"Group ni ditubuhkan hasil ilham dua sahabat (Zulkifli Sa'don dan Zulfikar Hazri). Objektifnya tak lah terlalu berat boleh dikatakan sekadar suka-suka. Khas buat insan-insan yang berbakat dalam seni penulisan kreatif. Bloger-bloger. Individu yang mempunyai hobi menulis. Yang gemar membaca. Yang saje-saje nak sertai pun dialu-alukan.

Nak melawak ke. Nak berpatriotik ke. Nak bersyarah ke. Bersajak ke. Pendek kate selagi ianyanya tergolong dalam kategori menulis, dialu-alukan. MARI LEPASKAN KEGERAMAN, KETEGANGAN, TEKANAN DENGAN CARA YANG BAIK. JOM NULIS..." Petikan dari diskripsi Group Gerila Penulisan Kreatif.

Mengapa kalian perlu sertai group ni?:
1. Tujuan kalian menulis mengapa? Untuk dibaca bukan? Jadi, macam biasalah, lampirkan link2 kalian di group ni. Pasti akan dibace oleh member-member.
2. Karya-karya lame tu dah berlapuk tak diusik? Kenapa kalian simpan je kat situ? Mari selongkar semula archive-archive atau arkib-arkib kalian. Lampirkan link di group ni. Member-member yang ade kat sini mesti berminat untuk membacanya.
3. Gerila Penulisan Kreatif(GPK)ni akan menjadi medan untuk kita semua bertukar-tukar pandangan or idea sesama blogger. Baru bercambah sikit ilham!
4. At least dapat jugak menambah kenalan yang berkongsi minat yang sama. Pasti seronok.
5. Kat sini kite support each other. Macam adik beradik. Adat berbloging la. Kite jenguk awak. Awak jenguk kite. Amacam?
6. Memudahkan lagi blog kalian untuk difollow oleh member-member yang joint blog ni.

Syarat2:
1. Terbuka kepade semua golongan. 1 Malaysia la katekan. Tak de syarat yang spesifik. Cume, jangan la melucah atau me"resis" kat sini. Kite sahut seruan kerajaan. Aplikasikan internet ke ara kebaikan yang menguntungkan manusia sejagat (ade ke Tok Najib seru macam tu?!)
2. Dah joint the club, kene la tunjuk-tunjuk muke sikit. Tegur menegur sesama bloger dalam group ni. Tak syok la jagi ahli lelap.
3. Yuran? Mane ade yuran. Kalian cume perlu menyediakan akaun facebook dan sebijik laman blog. Tu je. Senang kan?
4. Rajin-rajin la follow blog member-member yg register.

Kenape Gerila Penulisan Kreatif? Kat sini pemikiran kita dikerah. Berfikir untuk satu sentuhan karya yang menari dan indah.

8 comments:

  1. nk join.. tp sekarang ni busy la pulak nk berkarya.. repoet je dah belambak x wat.. assignment lagi la x terkira.. nanti free br berkarya la.. abis final nanti..

    ReplyDelete
  2. eka.. ok.. focus on your setadi... lepas exam sy follow up lg tntang GPK...

    ReplyDelete
  3. miera.. hep.. hep... ape la yg d fikirkan.. menarik? jom la joint..

    ReplyDelete
  4. curious gak pasal gerila penulisan kreatif ni..tetibe ade kt keyword..check2..oo..bagus jugak mcmni..cmne nk join =P

    ReplyDelete