21.10.10

BGY 6047

Hari ni aku cukup terharu bila lagi dan lagi, BGY 6047, lagi dan lagi seperti kebiasannya meragam bila sampai hujung bulan. Tapi kali ni dijangka lebih serious dan berkemungkinan bakal menjadi tukun tiruan kalau aku ambil sikap buat tak tau je lepas ni. Meragam... Minyak menyembur-nyembur keluar dari bawah injin... "Adoiiii!!!! Duitttt!!!!....."

Mule-mule angkat dari kedai Hock Seng 2 tahun lepas, baru beberapa hari digunakan BGY 6047 mencabar aku bile secara tiba-tiba, dengan selambe dan tak malunye mematikan dirinya betul-betul di trafik light. Dah la mase tu sesak gile. Meragam tak kene tempat. Start-start tak nak hidup. Start-start tak hidup. Last-last terpakse menolak ke tepi jalan.

BGY 6047. Sape nak number ni boleh amik. Mane tau dapat first price cabutan. Something yg quite miracle pasal BGY 6047 ni yang korang nak tau. BGY 6047 ni pernah menjelma dalam mimpi aku. Macam ni ceritanya. Serious aku tak bohong. Kalau aku bohong, korang boleh tuntut kat padang mahsyar nanti. Aku mimpi BGY 6047 patah side mirror kirinye dalam satu insiden yg tak berape jelas. Maklum la mimpi. Bile aku bangun tido, siap-siap mandi dan serba serbi untuk pegi kerja. Pergi je kat garaj, Fuhhh... Terkejut aku, serious side mirror kiri patah. Termenung sekejap aku mengenang mimpi tu... Ajaib tak... Ajaib la kirenye... Tak?... Ahhh suke hati korang la...

Antara trajedi yang aku tak boleh lupe. BGY 6047 kandas di highway KESAS. Mase tu aku nak ke Cheras, training assistant manager Sushi King. Dah tengah-tengah hari bute. Tayar pancit. Perkakas tak de nak repair. Yang lawaknye, duit pun tak de. Menggelupur aku roger sanak sedare bank in duit sekupang due. BGY 6047... BGY 6047...

Dalam bengkek-bengkek... Sayang tetap sayang... Agaknye BGY 6047 merajuk gak nye bile dua tige hari lepas aku ade terlepas cakap nak angkat Kawasaki jenis scrambler pulak. Maaf la ye BGY 6047... Kot ye pon merajuk, jangan la sampai ko nangis sampai keluar semula minyak yang tak sampai sejam aku isi tadi. Duit tu... Hadoi laaaaa...

4 comments:

  1. kner mandi bunge nih bgy ko....huhuhu....

    pza

    ReplyDelete
  2. BGY nak kene tukar BJJ kot..hehehe.. Kalau susah, kol la kawan2 blogger gak...

    ReplyDelete
  3. pza: esok BGY nak mandi air sabun... kasik wangi setelah di operate yang menelan belanje 267.00...

    ReplyDelete
  4. Shahazrin Saharudin: Okeh... nanti ape2 hal.. saye roger...

    ReplyDelete